Breatheology - med Stig Åvall Severinsen

Det er en iskold og vindomsust vinteraften i januar. Året hedder 2000 og sneen fyger om gadehjørnerne. To biologistuderende mødes på en hyggelig café i Aarhus-bydelen Trøjborg. Ambitionerne er store, men midlerne små.

Der er hverken råd til fin champagne eller cafeens populære pastasalat med enebærrøget laks. Det er lige meget, for en kop kaffe er rigelig fin. Der venter en vigtig samtale.
            Den ene studerende, Stig Åvall Severinsen, meddeler, at han snart er klar til at sætte en verdensrekord i fridykning. Den anden studerende, Casper Tybjerg, meddeler, at han vil overbevise så mange som muligt om, at vi lever i en fantastisk verden. De to studerende giver hinanden hånd på, at de vil arbejde sammen. Det bliver starten på en spændende rejse.

Siden dengang er der løbet meget vand gennem åen. Stig nøjedes ikke med at sætte én verdensrekord. Han satte fire. I den sammenhæng har Stig præsteret noget, som både natur- og lægevidenskaben indtil for nylig ville have sagt var uladsiggørligt for mennesker. For eksempel kan Stig holde vejret i 22 minutter. Han har også bevist, at han kunne svømme 500 fod (152 meter) under havisen ud for Grønland med et enkelt åndedrag i lungerne. En præstation, som nu er registreret i Guinness Rekordbog.

Hele aksen i fridykning er åndedrættet. Lidt et paradoks, for når man fridykker, holder man vejret. Og præcis derfor betyder åndedrættet meget. For at arbejde med åndedrættet, skal man også arbejde med det mentale. Fridykning handler meget om den måde, man tænker på. Man arbejder hele tiden med sig selv, og det er ikke kun en sport, man udfører, når man er i vandet. Det er en livsstil, man tager med sig hele tiden. Nu om dage driver Stig virksomheden Breatheology, hvor han hjælper tusindvis af mennesker rundt om i verden med bl.a. at skabe mere overskud i hverdagen ved fokusere på åndedrættet.

Fridykkeren har ordet
Det er naturligvis spændende at forfølge Stig med et kamera. Både herhjemme og andre steder i verden. Nu overlader vi ordet til ham.

'Samarbejdet med Casper Tybjerg og TTF har været et uvurderligt fundament i min egen udvikling som atlet, formidler og forretningsmand, fordi jeg altid har haft adgang til billeder i absolut verdensklasse. Hver gang jeg er blevet bedt om at levere billedemateriale til diverse medier har jeg med ro i sindet kunne videresende Casper's pletskud med forvisning om, at modtageren bliver himmelhenrykt - hvad enten det drejer sig om et lokalt magasin i Aalborg, The New York Times eller Discovery Channel. Casper har fulgt mig lige siden starten af min karriere og er den fotograf, der har fået lov til at komme tættest på - både professionelt og personligt. Når jeg leverer et TTF-billede véd jeg, at modtageren forstår, hvem jeg er og hvad jeg brænder for, fordi Casper altid har forberedt sig. Han tænker grundigt over de billeder, han laver, og fortæller en særlig historie hver gang. Derfor når hans billeder langt ud over skærmen eller papiret og dybt ind i modtagernes sjæl. Igen og igen oplever jeg, hvordan folk roser Casper's billeder og spørger ind til, hvor de er lavet, om de nærmere omstændigheder osv. - motiverne rører ved noget i folk. Det synes jeg er imponerende, da verden i dag er yderst 'billedlig' med sociale medier som Facebook, Instagram osv. Der skal virkelig noget til for at brænde gennem mængden og skabe blikfang. Det talent har Casper, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet på internationalt niveau i mange år fremover,' fortæller Stig Åvall Severinsen.

Hvis du er interesseret at trække vejret bedre, sender vi dig direkte videre via linket herunder: