Fototips

Et godt billede bør have et klart budskab, men i fotografiets verden er der ingen regler uden undtagelser. For at blive en dygtig fotograf skal man bl.a. vide noget om udstyr, fototeknik og om at finde motiverne.
Vi deler nogle af vores bedste tips. 

Bliv en dygtig fotograf

Denne del af vores hjemmeside henvender sig til amatørfotografer eller entusiaster, som ønsker at blive bedre til at lave billeder. Vi samlet nogle af de mange erfaringer, vi har gjort os på forskelligartede fotoopgaver gennem mere end tyve år. Som fotograf er det vigtigt at udvikle og vedligeholde sin egen stil. Som begynder kan man lære meget ved at studere en masse billeder fra professionelle fotografer. Hvilke billeder er gode? Hvorfor er de gode? Tænk over hvordan billederne er lavet.

Øvelse gør mester

Man bliver god til at lave billeder ved at øve sig. Prøv en masse forskellige teknikker. Det er lige meget, at det går galt engang i mellem, for man kan lære meget af sine fejl. Er der noget, man har prøvet før, kan man prøve at gøre det samme igen på en ny måde. Sådan opdager man, at et hvilket som helst motiv kan fotograferes på mange forskellige måder. 

Det rigtige udstyr

Husk altid, at det er fotografen, og ikke kameraet, der laver billederne. Undgå derfor at overlade for mange beslutninger til kameraets automatik.


Nogle billeder kræver, at man er indehaver af det rigtige udstyr. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at lave gode billeder, fordi man ikke er den lykkelige ejer af professionelt kameraudstyr. Øjet der ser, er langt vigtigere end udstyret. Helt generelt kan man sige, at opfindsomhed, tålmodighed, nysgerrighed og leg er vejen frem til bedre billeder.


Smil til verden

Når man er ude at lave billeder, bør man tænke nøje over sin opførsel. Husk på at din adfærd som fotograf har stor betydning for, hvor gode billeder du kan lave, men også for hvordan andre fotografer opfattes. Vi har med andre ord et stort, fælles ansvar. Det er fantastisk sjovt at lave billeder. Med tiden vil man opdage, at det bliver endnu sjovere, hvis man husker at smile til verden! 


Nybegyndere anbefales at starte med at læse om kamerahuset

Mere erfarne kan springe direkte til tips om fototekniske værktøjer